România! Anunț de ultimă oră despre aderarea la Schengen
Actualitate

Veste cumplită pentru România! Anunț de ultimă oră despre aderarea la Schengen

România primeşte o lovitură cumplită din partea Austriei. Aderarea la Schengen pare să fie definitiv compromisă. Informaţii de ultimă oră venite dinspre Viena.

Este cea mai proastă veste pentru România în acest moment, pe ultima sută de metri înainte de votul pentru Schengen!

Cancelarul Austriei ne spune NU în mod oficial: Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România

Austria se opune în mod oficial aderării României la spaţiul Schengen.

Anunţul a venit chiar din partea cancelarului Karl Nehammer. Acesta a declarat marţi, 6 decembrie, că Austria nu va aproba extinderea în acest moment cu Bulgaria şi România.

„Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp.

Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria.

Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, este declaraţia care pare să pună capăt visului României de a intra acum în spaţiul Schengen.

Discuţii până în ultimul moment cu partea austriacă

Declarațiile cancelarului austriac au fost făcute la Summit-ul UE-Balcanii de Vest, organizat la Tirana.

Poziţia exprimată de Karl Nehammer vine la numai o zi după ce Lucian Bode, ministrul român al Afacerilor Interne, s-a întâlnit la Viena cu omologul său austriac, Gerhart Karner.

Lucian Bode a încercat să-l convingă pe ministrul austriac de Interne de faptul că nu există un coridor de imigrație prin România, însă Gerhart Karner a rămas ferm pe poziții.

Klaus Iohannis: Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment
O poziţie de ultimă oră a venit, tot marţi, şi din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

„În condițiile în care deciziile referitoare la România și la Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultatele nu pot fi tocmai identice. (…)

Încă se discută, încă se negociază. Joi această chestiune se va afla pe masa Consiliului în format JAI. Acolo se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci e nevoie de negocieri.

Încă se discută pe textul acelei decizii și noi suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să ducem decizia acolo unde o dorim noi”, a afirmat şeful statului.

Cât despre opoziţia exprimată de Austria, Klaus Iohannis a insistat că negocierile încă se poartă şi în aceste momente.

„Încă se discută și se negociază. Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment”, a spus preşedintele României.

blank
blank