Showbiz, Stiri

A venit nota de plată pentru Cheloo: 3.000 de lei pentru discriminare!

Fostul jurat, amendat pentru că l-a jignit pe concurentul gay de la X Factor

cheloo-paolo-xfactor

Ion Stefan Catalin, cel cunoscut de public drept Cheloo, s-a ales cu o amenda de 3000 de lei din partea Consiliului pentru Combaterea Discriminarii dupa ce anul trecut a jignit un concurent gay de la X Factor.

Cheloo a declansat un scandal monstru anul trecut cand l-a jignit, in timpul emisiunii X Factor, pe Paolo Lagana, un concurent care recunoscuse public ca este gay si care a mizat pe aparitii vestimentare mai indraznete.

paolo-lagana1

Cuvintele dure rostite de Cheloo („Eu dispretuiesc tot ceea ce faci si ce simti, iar tara asta te va trimite acasa!”) au declansat un val de revolte pe internet si de plangeri la CNA, dar si la reprezentantii X Factor la nivel international.

La CNA (Consiliul National al Audiovizualului) au fost primite ulterior 700 de reclamatii, astfel ca Antena 1 a fost atunci amendata cu 10.000 de lei pentru ca a difuzat imaginile respective.

Pana si reprezentantii externi ai companiei care produce X Factor la nivel mondial au transmis un mesaj prin care mentioneaza ca nu sustin astfel de atitudini discriminatorii.

„FremantleMedia incurajeaza ferm toleranta, iar respectul pentru demnitatea personala este unul dintre valorile noastre principale. Nu incurajam comportamentul homofob sau comportamentul lipsit de respect in general si luam foarte in serios sesizarile de aceasta natura. X Factor este o competitie deschisa pentru toata lumea, indiferent de rasa, varsta, gen sau orientare sexuala.

Analizand schimbul de replici dintre cele doua parti, este evident ca Paolo are suportul majoritatii juriului, al spectatorilor din sala si al publicului de acasa, care l-au trimis in runda urmatoare a show-ului.

cheloo-homofob

Cu toate ca am simtit ca discutia dintre Cheloo si Paolo a fost incordata si a avut legatura cu prestatia din seara aceea, credem totusi ca, din cauza ca nu a ascultat cu atentie cantecul lui Paolo, Cheloo a fost lipsit de respect si nu a si-a facut datoria de jurat.

Le-am scris deja celor de la Antena sa clarifice faptul ca o astfel de atitudine nu este incurajata de noi, iar acest lucru ar trebui sa se intample in show-urile viitoare”, au declarat reprezentantii FremantleMedia în presa mondenă.

La cateva luni de la acel incident, Cheloo s-a ales si cu o amenda din partea Consiliului pentru Combaterea Discriminarii. Mai exact, trebuie sa plateasca din buzunarul propriu 3000 de lei.

Cheloo se pare ca nu va mai face parte din echipa juriului X Factor incepand cu toamna acestui an.

blank