iohannis
Featured, Politic

Vedeți ce spune Iohannis despre căderea Guvernului Cîțu

Cum comentează Iohannis căderea guvernului Cîțu este oarecum previzibil iar confimarea a venit marți seară. Iohannis a prezentat o declarație televizată care a început cu formula: „Trist dar adevărat”.

Șeful statului Klaus Iohannis a precizat că va chema partidele parlamentare la consultări „abia” săptămâna viitoare. Consultările de la Palatul Cotroceni vor avea ca scop numirea unui nou premier.

În mesajul de marți seară, șeful statului nu a rostit numele lui Florin Cîțu. Iohannis a susținut însă că, deși țara e în criză sanitară și au crescut prețurile la electricitate, unii politicieni au adăugat o criză politică. Această criză politică este adusă prin votarea moțiunii de cenzură, consideră Iohannis. După cum se știe, moțiunea de cenzură a fost inițiată de PSD și a mai fost votată de USR și de AUR.

„Este o situaţie complicată, o situaţie care a fost generată de această moţiune şi trecerea ei prin Parlament de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alţii clamând grija pentru români”, a spus Klaus Iohannis. „USR a plecat din Guvern şi a votat, împreună cu PSD şi AUR, moţiunea de cenzură de astăzi”, a subliniat șeful statului.

Interimatul Guvernului poate dura cel mult 45 de zile.

Cum comentează Iohannis căderea guvernului Cîțu
Punctul de vedere al șefului statului este similar cu cel exprimat de Florin Cîțu. Cîțu a avut o declarație imediat după victoria moțiunii de cenzură. „Lăsăm România pe mâna acestor hrăpăreți care vor să distrugă stabilitatea”, a spus Cîțu.

Premierul agreat de Klaus Iohannis va fi probabil tot din PNL. Una dintre variante este Dan Vîlceanu – actualul ministru de Finanțe. Pe de altă parte, 41 de parlamentari PNL au anunțat că-l vor ca premier pe Ludovic Orban. Acesta conduce în continuare Camera Deputaților, deși și-a înaintat demisia din funcție.

blank