Actualitate, Stiri

Vederi de Ziua Naţională, de pe ici, de pe colo

Vederi de Ziua Naţională, de pe ici, de pe colo

blank– Incindente la parada militară de 1 Decembrie? Este doar o întrebare, nu sugerăm, nu afirmăm nimic. Doar că, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a trimis la manifestare mai multe ambulanţe. Şi, şapte oameni au ajuns cu salvarea la spital pentru îngrijiri medicale.

– În piaţa Charles de Gaulle, trecătorii se fotografiază cu trăgătorii de elită, văd blindatele, se uită la lunetişti. Este modul de a fi transparent al armatei române, cu prilejul zilei naţionale.

– Guvernul organizează, pentru prima oară, „Ziua Porţilor Deschise” la Palatul Victoria. Până la ora 13.30 sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să viziteze mai multe săli din palat. Este vorba despre Sala de Şedinţe a Guvernului, Sala de Ceremonii şi Sala de primiri oficiale. Accesul se face pe la intrarea principală.

– Şi Arcul de Triumf poate fi vizitat sâmbătă şi duminică, între orele 12.00 şi 18.00. Accesul este gratuit. Arcul de Triumf, aflat pe lista monumentelor istorice, a fost construit între anii 1921-1922, pentru a cinsti victoria României din Primul Război Mondial şi Unirea din 1918.

blank