Vecinii canadieni ai Prințui Harry și soția sale, Meghan Markle, s-au instalat în North Saanich, o mică stațiune balneară din sudul Insulei Vancouver. Noii vecini ai ducilor de Sussex nu par impresionați de prezența cuplului, însă sunt deranjați de intruziunea presei în viața lor, scrie CTV News.

„Nu ne place ce se întâmplă. Lăsați-i în pace”, a declarat Anne Girling, o localnică.

„Sunt mândră că vecinii din comunitatea noastră că au respectat dreptul la intimitate al ducilor. Nimeni nu a încercat să-i spioneze pe noii noștri vecini. Sunt foarte încântată că au venit aici și sper că își vor găsi liniștea”, a spus o vecină a cuplului.

Localnicii care trec adesea pe lângă casa ducilor și proprietarii afacerilor cu care Meghan și Harry au intrat în contact au refuzat să ofere interviuri jurnaliștilor veniți din întreaga lume pentru a urmări modul în care cei doi se adaptează departe de Familia Regală.

„Orașele mici nu sunt obișnuite cu o astfel de frenezie. E foarte bine că se apără și că vor să se distanțeze de monarhie. Meghan îmi amintește mult de prințesa Diana”, a mărturisit o tânără studentă.

Mulți localnici sunt, însă, iritați de faptul că oamenii din întreaga lume sunt cu ochii pe orașul lor.

„Faptul că ei au ales să vină aici este o adevărată onoare. Dar prezența lor a creat o adevărată isterie în rândul presei. Niciunul dintre noi nu se bucură de această situație. Cred că ar trebui să îi lăsăm în pace, să-și trăiască viețile”.

Ducii de Sussex s-au plâns de faptul că paparazzi echipaţi cu teleobiective se află în permanenţă pe Vancouver Island pentru a-i spiona. Cei doi au ameninţat că vor apela la justiţie după publicarea de către tabloide a unor fotografii care o înfăţişează pe ducesa de Sussex împreună cu fiul său, Archie, în Canada, a relatat marţi presa britanică.