Actualitate, Featured

Varujan Vosganian ce avantaje are țara, în condițiile actuale

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, propune ca 2020 să fie anul investiţiilor în infrastructură, argumentând într-o postare pe Facebook de ce.

„Chir și în aceste condiții dificile, generate de pandemia de coronavirus, România nu trebuie să-și încetinească creșterea economică. Dacă aș fi pentru cinci minute prim-ministru, aș proclama anul 2020 anul investițiilor în infrastructură. Activitatea din construcții, mai ales în ce privește investițiile publice, prezintă în contextul epidemiei, câteva avantaje: angajații nu stau prea aproape unii de alții, nu intră în contact cu clienții, nu există piețe de desfacere pe care frontierele sau izolarea să le restrângă și este o bună cale de a absorbi forța de muncă reîntoarsă din străinătate.

Derogarea de la limitarea deficitului bugetar, pe care a anunțat-o președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, creează o oportunitate pe care nu trebuie s-o ratăm în ce privește finanțarea investițiilor din infrastructură.

Să facem astfel încât anul 2020 să nu rămână în amintire doar ca anul epidemiei, ci și ca cel al lansării unor proiecte ambițioase de infrastructură. Cu atât mai mult cu cât există resurse pentru a le finanța. Dar despre asta, într-unul din comentariile săptămânii viitoare, a scris Varujan Vosganian sâmbătă pe Facebook.

 

blank