Liberalii vorbesc despre o iminenta plecare a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului în preajma lunii octombrie și în partid se vehiculează mai multe scenarii. Toate pleaca de la faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu acceptă decat un premier PNL, spun surse liberale pentru STIRIPESURSE.RO.
klaus-iohannis
Catalin Predoiu iese din schema doar in doua situatii: daca ar avea probleme cu justitia sau daca ar fi respins in Parlament, mai spun sursele citate.
In aceste conditii, in PNL se profileaza ca principale variante, spun surse din partid, urmatoarele:
 
Varianta 1. Actuala coalitie de guvernare face o propunere proprie, aceasta propunere pica la votul in Parlament, dupa care Klaus Iohannis vine cu Catalin Predoiu si acesta trece. Catalin Predoiu ajunge in toamna Premier cu statut informal de interimar pana la urmatoarele alegeri parlamentare. In 2017 Klaus Iohannis o va nominaliza pe Alina Gorghiu in fruntea Guvernului.
 
Varianta 2. Klaus Iohannis il propune in toamna pe Catalin Predoiu. Acesta pica in Parlament, dupa care Iohannis o propune pe Alina Gorghiu si aceasta trece.
Contactata de STIRIPESURSE.RO, Alina Gorghiu a pus scenariile pe seama “tradiționalei secete de subiecte politice, specifică verii”, Gorghiu spunand ca propunerea PNL ramane Catalin Predoiu.
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, că sunt “multe scenarii” legate de “demisia sau rasturnarea” lui Victor Ponta. Varianta preluarii de catre Gorghiu a functiei de Premier, prezentata de stiripesurse.ro, este pusa de copresedintele PNL pe seama “tradiționalei secete de subiecte politice, specifică verii”, Gorghiu spunand ca propunerea PNL ramane Catalin Predoiu.
 
Slăbiciunea actualului Guvern duce la vehicularea multor scenarii legate de demisia sau răsturnarea lui Victor Ponta. Acesta trebuia oricum să plece de mai multă vreme – și nu doar din cauza problemelor de imagine, ci și din cauza performanței economice mediocre a Guvernului. Absorbția fondurilor europene este dezastruoasă: în primele 6 luni au fost finanțate proiecte în valoare de 5,8 miliarde lei, față de 12 miliarde lei cât era prevăzut în buget. Nu e, deci, de mirare că la rectificare s-a tăiat 1 miliard de lei de la Ministerul Transporturilor, din moment ce actuala putere nu e în stare să cheltuiască banii bugetați pentru cofinanțarea proiectelor europene. M-aș fi așteptat la un teanc de demisii sau demiteri de la acest minister, mai ales că a fost criticat chiar din interiorul guvernului, de către ministrul Finanțelor. Actualul Prim-ministru se teme să miște, însă, chiar și o farfurie, de teamă că orice schimbare îi va grăbi căderea. Despre succesorul lui Victor Ponta la Palatul Victoria, poziția PNL e cunoscută – propunerea noastră este Cătălin Predoiu. Orice alt scenariu îl pun pe seama tradiționalei secete de subiecte politice, specifică verii“, a declarat Alina Gorghiu.
Liberalii vorbesc despre o iminenta plecare a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului în preajma lunii octombrie și în partid se vehiculează mai multe scenarii.