Featured, Life

Vara mai rămâne pe meleagurile noastre. Iată ce spun meteorologii

Vara mai rămâne pe meleagurile noastre. Evoluția vremii ia o turnură neașteptată în următoarele zile. Temperaturile vor crește deosebit de mult și vom avea senzația ca vara este foarte aproape.

Vara pare că vrea să se întoarcă în România, deși suntem la sfârșitul lunii septembrie, iar toamna a venit nu numai în calendare, ci și la nivel astronomic. După ploi și vreme mohorâtă, sâmbătă, 28 septembrie, mercurul din termometre va urca până la 27 de grade Celsius.

Weekendul readuce atmosfera estivală în cea mai mare parte a țării. Sâmbătă, vor fi peste 20 de grade Celsius și soare în majoritatea zonelor și, doar în nord, în nord-vest și la munte vor fi înnorări și ploi slabe, izolate.

Vremea la munte
La munte, va fi atmosferă de vară târzie, cu mult soare și temperaturi ce vor tinde spre 20 de grade Celsius în ultimele zile ale lunii septembrie. Va ploua pe suprafețe restrânse, la început în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, apoi în masivele nordice.

Vremea în București
În București, norii vor mai fi în trecere și pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă, când valorile termice vor coborî până la 9 grade Celsius la periferia orașului. Sâmbătă, însă, va fi frumos și cald. Se vor atinge 27 de grade după-amiază, iar vântul nu va crea probleme.

Vremea în următoarele zile
Săptămâna se încheie cu aceeași atmosferă, dar temperaturile vor continua să crească. Practic, ultima zi de septembrie va semăna cu una de august, mai ales în regiunile sudice și estice unde se vor depăși 30 de grade Celsius.

Averse ca de vară vor apărea doar prin nord-vestul și prin centrul țării. Condițiile de ploaie vor dispărea marți, iar temperaturile vor rămâne foarte ridicate.

Temperaturile vor continua să crească neobișnuit de mult în București și vor culmina cu 31 de grade Celsius în cursul zilei de luni, 30 septembrie.

Marți, 1 octombrie 2019, atmosfera de vară târzie se va menține, cu toate că maximele vor fi mai coborâte cu 2-3 grade față de ziua precedentă.