Actualitate, Featured

Vanzatorii de brazi s-au batut cu jandarmii, la Cluj

O razie a jandarmilor în Piața Mărăști din Cluj-Napoca, județul Cluj, s-a lăsat cu mare scandal. Jandarmii veniți să verifice dacă vânzătorii de brazi au acte pe marfa pe care o vând au plecat umiliți de oamenii care au asistat la intervenția acestora.

Jandarmeria română a făcut sâmbătă, 22 decembrie, o razie printre vânzătoorii de brazi din Cluj-Napoca. Vizată a fost și Piața Mărăști, din cartierul clujean Mărști, loc unde an de an se comercializează brazi înaintea Crăciunului.

La intervenția jandarmilor un tânăr comerciant, venit de la munte pentru a-și vinde marfa, a luat-o la fugă prin piață. Jandarmii au fugit imediat după el. Încălțat cu o pereche de adidași el a alunecat pe gheață, sursele noastre nu exclud și varianta în care jandarmii să-l fi împiedicat, și a căzut la pământ. El s-a lovit cu fața de beton, iar sângele i-a țâșnit din nas.

Oamenii legii i-au pus imediat cătușe tânărului și s-au întors cu el la mașină. Doar că, văzând cele întâmplate, comercianții din Piața Mărăști i-au sărit în ajutor tânărului și i-au apostrofat verbal și criticat pe jandarmi pentru modul în care au intervenit. Jandarmii argumentau intervenția prin următoarea replică: „Noi ne-am făcut datoria!”

Vizibil emoționați de mulțime și de criticile venite jandarmii i-ai luat cătușele de pe mâini tânăruului venit la oraș să-și vândă brazii și l-au eliberat. Nu înainte să-i ofere o atenționare scrisă sau o posibilă amendă.

blank