Vânzarea pe internet a medicamentelor care se acordă fără prescripție medicală va fi  permisă numai farmaciilor comunitare și drogheriilor autorizate, prin ordin al ministrului Sănătății, conform unui proiect de lege care a trecut de Camera Deputaților săptămâna trecută.

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.266/2008 privind modul în care functioneaza farmaciile si cum se vând medicamentele stipuleaza ca Ministerul Sanatatii exercita controlul si supravegheaza vânzarea si eliberarea prin intermediul serviciului societatii informationale a medicamentelor care se elibereaza fara prescriptie medicala.

Conform initiativei, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 la 20.000 de lei afisarea emblemei sau firmei farmaciei si drogheriei de catre unitati neautorizate.

De asemenea, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 30.000 la 50.000 de lei si închiderea farmaciei functionarea unitatii fara autorizatie emisa de Ministerul Sanatatii si detinerea sau eliberarea în drogherii a unor medicamente ale caror detinere si eliberare sunt interzise.

Propunerea legislativa a fost respinsa de Senat anul trecut. Camera Deputatilor a adoptat propunerea legislativa în calitate de for decizional cu 240 de voturi ”pentru” si o abtinere.

Asta înseamnă că proiectul merge, în principiu, spre promulgare, excepție făcând situația în care este sesizată Curtea Constituțională.

1 COMENTARIU

Comments are closed.