Actualitate

Vanghelie, afaceri de 500 de milioane de euro cu firme offshore

O ancheta realizata de Antena 3 releva faptul ca 500 de milioane de euro ar fi fost acordati de catre primaria lui Marian Vanghelie unor firme offshore din Republica Seychelles si din Noua Zeelanda.
Procurorii DNA susţin că Marian Vanghelie a luat şpagă 20% din contractele de 500.000.000 de euro pe care le-a atribuit firmelor offshore controlate de omul de afaceri Marin Dumitru.Glume din Arestul Politiei cu Marian Vanghelie
 
Firmele acestuia au semnat contracte cu Primaria Sector 5 contracte de aproximativ 90 de milioane de lei intr-o singura zi, iar apoi aceste contracte au fost subcontractate unor firme din Romania care puteau totusi sa realizeze lucrarile. Procurorii suntin insa ca si in aceste conditii lucrările au fost facute de mântuială si ulterior firma a intrat în insolvenţă.
Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Marian Vanghelie a negat că ar fi atribuit contracte companiilor offshore, arătând că, la Primăria Sectorului 5, au câştigat licitaţii de cele mai multe ori companii româneşti.
„La noi s-au depus documente cu firme româneşti. În spatele lor nu poate şti nimeni cine este”.
Mai mult, Vanghelie a insistat că, dacă numele său va fi legat vreodată de un astfel de contract cu firme offshore, el este dispus să facă „25 de ani de puşcărie”.
blank
blank