International, Stiri

Vânătoarea de poze erotice în telefoanele elevilor!

Profesorii primesc “dezlegare” să le verifice smartphone-urile

profesori

Profesorii din Marea Britanie au fost îndemnați să caute imagini erotice în telefoanele elevilor. Astfel, ei doresc să împiedice răspândirea acestora în mediul virtual.

Ministrul de Interne britanic, Norman Baker, a declarat că elevii trebuie să fie avertizați în legătură cu riscul trimiterii de poze în care apar îmbrăcați sumar prin SMS-uri, mesagerie instant, rețele de socializare sau email, scrie Ziarul Eveniment.

profesori telefoane

“Le-am dat profesorilor puteri sporite pentru a combate șantajele și intimidările între elevi. Profesorii se pot uita în device-urile elevilor și pot șterge imaginile nepotrivite. Este esențial să-i educăm pe elevi în privința pericolele trimiterii de poze intime”, a declarat ministrul Baker.

Organizația Internet Watch Foundation a precizat anul trecut că multe dintre aceste fotografii realizate cu smarphone-urile adolescenților ajung pe site-uri obscure, unde sunt vizionate în special de pedofili. Astfel, guvernul britanic a autorizat profesorii să controleze smartphone-urile și tabletele elevilor, în căutarea unor poze compromițătoare.