valoarea
Actualitate, IT&C

Valoarea unei criptomonede a explodat in ultimele 24 de ore

Valoarea cu un succes uriaș al „Squid Game” pe Netflix a deschis calea pentru înființarea unei criptomonede de succes numită SQUID.

Valoarea unei criptomonede SQUID care se tranzacționează la 2,22 dolari, în creștere cu aproape 2.400% în ultimele 24 de ore, iar capitalizarea sa de piață este de peste 174 de milioane de dolari.

Cei interesați să participe ar putea dori să dea dovadă de prudență înainte de a se arunca în tranzacționarea squid. CoinMarketCap a emis un avertisment, spunând că a primit „mai multe rapoarte” potrivit cărora utilizatorii nu pot vinde acest token pe Pancakeswap, o populară casă de schimb. Nu este clar de ce unii utilizatori nu pot vinde, dar cartea albă care descrie moneda prezintă o tehnologie antidumping care îi împiedică pe deținători să-și vândă monedele dacă nu sunt îndeplinite anumite condiții, potrivit BBC.

CNBC a contactat prin intermediul informațiilor de contact listate pe site-ul Squid pentru a întreba dacă dezvoltatorii sunt conștienți de problemă și dacă lucrează pentru a o remedia, dar nu a primit imediat un răspuns, notează Mediafax.

Tokenul Squid a fost lansat ca monedă exclusivă a proiectului Squid Game – o platformă criptografică de tip „play-to-earn”. Turneul online, care se lansează în noiembrie, imită cele șase runde de jocuri prezentate în emisiunea TV omonimă. Dar, spre deosebire de serial, compania a declarat că „nu oferim consecințe mortale!”

Cu toate acestea, jucătorii vor trebui să plătească un preț prestabilit în jetoane Squid pentru a participa la fiecare joc, iar unele runde necesită, de asemenea, ca utilizatorii să achiziționeze un NFT personalizat, disponibil la vânzare pe site-ul lor. Unele dintre aceste NFT-uri prezintă personaje din serial, inclusiv gardienii.

Cât trebuie să plătească un participant la joc
Cine dorește să participe la jocul final al turneului, va trebui să plătească 33.450 de dolari și să achiziționeze un NFT.

Taxele de intrare din fiecare rundă sunt împărțite între dezvoltatori (10%) și fondul de recompense (90%).

Serialul distopic – care spune povestea unui grup de oameni forțați să joace jocuri mortale – a devenit o senzație virală.

Jocurile Play-to-earn au devenit din ce în ce mai populare în timpul pandemiei, deoarece creșterea în gaming online a încurajat dezvoltarea sectorului tehnologic GameFi, care combină divertismentul cu instrumente reale pentru a câștiga bani.
Abonamentele Netflix s-au retras când programul a fost lansat. Potrivit Bloomberg, se crede că seria coreeană valorează aproximativ 900 de milioane de dolari pentru gigantul de streaming, după ce a costat doar 21,4 milioane de dolari.