Politic, Stiri

Valeriu Zgonea se declară ”îngrijorat”de tabloidizarea presei românești

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, consideră că în ultimul timp se poate vorbi de o tendință de “înrolare” a unei bune părți a presei românești în “mercenariatul” tabloid, perceput ca o sursă rapidă și sigură de atragere a maselor și a resurselor financiare.

valeriu_zgonea_3_21994300

”Vorbim în ultima perioadă de o tendință de înrolare a unei bune părți a presei românești în mercenariatul tabloid, perceput ca o sursă rapidă dar și sigură de atragere a maselor și a resurselor financiare. Ca orice demers își are un cost iar acesta nu poate fi decât abandonarea unor repere morale și etice ale breslei și confundarea interesului public cu interesul publicului”, a declarat Valeriu Zgonea la o conferință privind libertatea presei, organizată la Palatul Parlamentului de South East Europe Media Organisation (SEEMO).”

El a mărturisit că în calitate de politician face greșeli “voite sau nevoite”, dar acceptă sancțiunile presei.

“Dincolo de litera legii, libertatea este o stare pură, o stare pur subiectivă și depinde de fiecare dacă dorește să adopte trivialitatea și excesul subiectiv dat de normele și formatele anumitor publicații în detrimentul unei informării corecte bazate pe fapte bine documentate și pe o analiză profundă a contextelor în care respectivul eveniment s-a întâmplat. Personal, fiind politician, sunt supus acestui tir al greșelilor voite sau nevoite pe care le fac și al sancțiunilor din partea presei și le accept, este normal și este corect. Indiferent de critica la care sunt supus, sunt un susținător ferm al libertății de exprimare”, a spus Zgonea.