Valeriu Gheorghiţă anunţă valul patru al pandemiei. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, durata şi intensitatea acestuia depind de cât de bine vom fi protejaţi la nivel de colectivitate.

Valeriu Gheorghiţă anunţă valul patru al pandemiei. Acesta a declarat că virusul este în continuare circulant şi că riscut tulpinilor mutante este crescut.

Valeriu Gheorghiţă: Ne aşteptăm la un val patru

„Ne așteptăm la un val patru și durata și intensitatea valului patru depind de cât de bine vom fi protejați la nivel de colectivitate. Tocmai de aceea, e important să înțelegem că nu a trecut această pandemie, virusul este în continuare circulant și riscul tulpinilor virale mutante este crescut, atâta vreme cât încă avem populație susceptibilă la boală.

Este important ca in fiecare localitata sa existe un numar critic de persoane vaccinate astfel incat să nu ne confruntăm cu o noua crestere de cazuri de covid. Este important ca acum sa ne pregatim cat mai bine pentru a evita un nou val de imbolnaviri.

Trebuie sa intelegem ca pandemia nu s-a terminat. Înca avem cateva sute de cazuri zilnice în România. Trebuie să ne mentinem obiectivul de imunitate de grup de 50-70 la suta ”, a declarat medicul militar.

Institutul Național de Sănătate Publică a raportat, marţi, 8 iunie, că un număr de 49.467 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore. Un număr de 36.312 de persoane s-au vaccinat cu serul produs de Pfizer, în vreme ce următorul în preferinţele românilor este vaccinul Johnson&Johnson (8.728 de persoane imunizate).

De la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent au fost administrate 8.337.812 de doze.

Autorităţile stabiliseră ca obiectiv vaccinarea a cinci milioane de persoane până la 1 iunie, însă nici la o săptămână de la acest termen nu a fost atinsă această ţintă.