Featured, Social

Val de amenzi rutiere în primele zile de relaxare

În primele zile de relaxare a măsurilor de restricție, autoritățile din România au aplicat aproximativ 1.200 de amenzi șoferilor.

În doar două zile de stare de alertă, polițiștii au dat amenzi în valoare de peste 600.000 de lei șoferilor care parcă s-au dezlănțuit pe străzi după două luni de izolare, în stare de urgență.

„Au fost reținute 175 de permise auto. Au fost reținute totodată 60 de certificate de înmatriculare pentru defecțiuni ale autoturismelor. În ultimele două zile au fost înregistrate 12 accidente rutiere”, a precizat Claudiu Costea, de la Poliția Rutieră.

Astfel, în doar două zile, polițiștii români au completat 1.200 de procese verbale si au dat mai multe amenzi pentru contravenții. Cele mai multe amenzi au fost date pentru șoferii prinși cu viteză peste limita legală, cei care au condus sub influența băuturilor alcoolice sau pentru că au trecut pe culoarea roșie a semaforului.

„Temperamentul și starea de spirit se regăsesc și ele în comportamentul lor în trafic”

Polițiștii de la Rutieră spun că diferența de trafic este una impresionantă. În perioada stării de urgență au fost zile în care au și uitat să completeze un proces-verbal pentru abateri în trafic.

Se pare că piloții profesioniști se așteptau la un asftel de comportomant în trafic al șoferilor ținând cont că două luni întreaga țară s-a aflat în izolare.

„Și datorită unor frustrări, probabil, de foarte multe ori temperamentul și starea de spirit se regăsesc și ele în comportamentul lor în trafic. Un lucru rău este că se circulă în continuare cu viteză foarte mare. Viteza sau nerespectarea limitei de viteză este una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere”, a precizat pilotul de curse Sorin Ene.

Executivul a adoptat luni hotărârea de guvern privind starea de alertă, urmând că ajungă în Parlament pentru a fi votată. Parlamentul poate încuviinţa măsura adoptată de Guvern integral sau cu modificări. Aceasta își produce efectele până ajunge la Parlament.