Vaccinul anti-COVID va ajunge în România în ianuarie
Featured, Medical

Vaccinul pentru coronavirus, la un pas de a fi un succes?

Oamenii de știință din Israel sunt în pragul de a lansa primul vaccin împotriva noului tip de coronavirus, a anunțat Ministerul Științei și Tehnologiei din această țară, potrivit Jerusalem Post.

Vaccinul pentru coronavirus, la un pas de a fi un succes?

Dacă cercetătorii nu vor întâmpina probleme neașteptate, vaccinul împotriva coronaviros va fi gata în următoarele săptămâni și ar putea apărea pe piață în cel mult 90 de zile.

„Felicitări Institutului de Cercetare din Galileea (MIGAL) pentru pentru această descoperire. Am încredere că va fi un progres rapid, ce ne va permite să producem răspunsul mult dorit la temutul coronavirus”, a transmis ministrul Ofir Akunis.

Echipa de cercetători de la MIGAL încerca de patru ani să dezvolte un vaccin împotriva virusului bronșitei infecțioase, care afectează găinile. Cercetătorii au decis să testeze vaccinul și asupra COVID-19 și au descoperit că ar putea preveni infecția cu o serie de modificări.

„Sperăm ca în câteva săptămâni să fie gata vaccinul. Da, în câteva săptămâni voma vea un vaccin care să prevină coronavirusul”, a declarat Dr. Chen Katz, liderul grupului de cercetători de la MIGAL.

Ministerul a anunțat că va grăbi procesul de avizare a noului vaccin, ca să ajungă cât mai repede pe piață.

„Având în vedere nevoia globală urgentă pentru un vaccin împotriva coronavirusului, facem tot ce putem ca să grăbim dezvoltarea. Vaccinul ar putea fi aprobat în 90 de zile”, a transmis directorul MIGAL, David Zigdon, care precizează că va fi un vaccin oral, ușor accesibil publicului larg.