vaccinul
Featured, Ultima Ora

Ludovic Orban anunță când va ajunge vaccinul împotriva Covid-19, în România: Există speranțe în acest sens

Premierul Ludovic Orban anunță când va ajunge vaccinul împotriva COVID în România  din informațiile existente este posibil să fie gata la finalul anului 2020, ceea ce înseamnă că la începutul anului 2021 va începe campania de vaccinare, însă aceasta va fi făcută după o anumită strategie bazată pe priorități.

”Există 3 companii care sunt într-o fază avansată de testare a unui vaccin. Sigur, până când nu se termină testele, este foarte greu de spus când va fi gata un vaccin. Chiar și după finalizarea testelor va exista un timp până când vaccinul împotriva COVID va fi disponibil, va exista o strategie de vaccinare.

Ceea ce este clar: la nivelul Uniunii Europene există o strategie de distribuție către fiecare țară în funcție de mărimea populației fiecărei țări, deci nu va fi o distribuție discrimatorie. Evident, va exista și o strategie de vaccinare.

Nu vreau să mă hazardez să dau declarații, însă existe speranțe ca testele clinice să fie finalizate până la finalul acestui an ceea ce înseamnă că vom avea vaccinul la începutul anului viitor.”, a spus Ludovic Orban.