Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, membru PSD, a exprimat surprindere față de indignarea exprimată de USR
Actualitate

USR și Forța Dreptei, protest în Parlament. Deputații acuză manipularea bursei în procesul Roșia Montană

USR și Forța Dreptei au protestat luni în plenul Camerei Deputaților cu pancarte despre subiectul Roșia Montană. Deputații s-au adunat în apropierea prezidiului, exprimând îngrijorări cu privire la presupusele manipulări bursiere în legătură cu exploatarea minieră și procesul de la ICSID.

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, membru PSD, a exprimat surprindere față de indignarea exprimată de USR și aliații săi în legătură cu faptul că România a obținut o victorie în procesul Roșia Montană împotriva Gabriel Resources.

Protest în Parlament pe tema Roșia Montană

Alfred Simonis a afirmat că, dacă se discută despre manipularea bursei, ar dori să reamintească că liderul partidului opoziției, Cătălin Drulă, a achiziționat acțiuni cu 8000 de lei și le-a vândut ulterior pentru două milioane de euro.

A sugerat că, în opinia sa, această tranzacție arată cine deține aptitudinile pentru manipularea bursei.

„Vreau să spun că România a câștigat procesul cu compania canadiană cu care se judeca. Mi-e complicat să înțeleg de ce Dumnezeu sunteți atât de nervoși pentru faptul că România a câștigat procesul de aproape 7 miliarde de euro cu o companie canadiană.

De ce nu vă bucurați? Poate că ați fi vrut să nu mai fie bani de pensii, să nu mai fie bani de salarii, ați sperat că pierzând acest proces România rămâne fără bani și eventual dumneavoastră puteți câștiga niște alegeri pe care altfel nu le puteți câștiga”, a declarat social-democratul despre acuzațiile privind procesul Roșia Montană.

Alfred Simonis acuză opoziția că a prejudiciat bugetul de stat

În continuare, președintele interimar al Camerei Deputaților a atacat opoziția pe tema vaccinurilor cumpărate în pandemie, menționând încă două lucruri ce ar fi prejudiciat bugetul țării.

„În încheiere, nu vă vorbesc despre vaccinuri și de miliardul de euro pe care l-ați furat din vaccinuri, dar vă spun următorul lucru: dumneavoastră și partenerii dumneavoastră ați făcut încă două lucruri care au prejudiciat bugetul României.

„Și da, stimați colegi cu pancartele voastre: voi manipulați bursa, voi furați miliarde cu vaccinuri, voi dați ajutoare de stat și noi câștigăm procesele și recuperăm banii”, a spus acesta despre procesul Roșia Montană.

blank