După ce Florin Cîţu a anunţat că l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, alinanţa USR-PLUS vrea să rămână la guvernare, însă fără Cîțu premier.

USR-PLUS cere capul lui Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu. Potrivit unor surse politice, unul dintre principalele scenarii de lucru discutate acum în Alianța USR PLUS este rămânerea la guvernare, în coaliție cu PNL și UDMR, dar fără Florin Cîțu premier.

USR-PLUS cere capul lui Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu

”După cum a procedat cu demiterea lui Voiculescu, nu vedem nici o soluție în care Cîțu ar putea să continue ca premier într-o coaliție cu USR PLUS”, au declarat surse din alianță.

Alianța USR PLUS se reunește în ședință de la ora 12.00 pentru a discuta rămânerea sau ieșirea de la guvernare.

Reamintim că Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

„Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătății, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a promovat-o pe Moldovan în funcția de secretar de stat, s-a opus însă acestei eventuale demiteri.

Nemulțumirea premierului vine atât din faptul că nu a fost informat în legătură cu noul ordin, cât și din eventualul impact pe care modificările l-ar avea asupra situației unor localități precum Bucureștiul, care ar putea fi carantinate mai ușor din cauza numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. În plus, Cîțu este nemulțumit de mai mult timp de colaborarea cu Voiculescu, căruia i-a și reproșat lipsa de comunicare.