USR PLUS este neplăcut surprins de faptul că preşedintele Klaus Iohannis „nu se grăbeşte” să organizeze consultări cu partidele parlamentare şi îl îndeamnă pe şeful statului „să nu tragă de timp”.

„Biroul Naţional al USR a luat act cu neplăcută surprindere de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a permis acţiunile pripite, haotice şi prost concepute ale fostului premier Florin Cîţu prin care a scos USR de la guvernare, dar nu se grăbeşte să organizeze consultări cu partidele. Este evident că organizarea rapidă a consultărilor şi desemnarea unui premier capabil să creeze o majoritate sunt singura modalitate de a rezolva rapid această criză politică. Acesta nu poate fi Florin Cîţu, care tocmai a demonstrat că e capabil să creeze o majoritate în Parlament, însă împotriva sa, nu pentru un Guvern funcţional. USR PLUS îl îndeamnă pe preşedintele României să nu tragă de timp şi să medieze politic această criză”, se transmite într-un comunicat de presă al partidului, conform agerpres.ro.

Klaus Iohannis, preşedintele României, a anunţat, marţi, că va convoca săptămâna viitoare partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Cîţu a fost adoptată de plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor.
El își dorește să se întâlnească de abia săptămâna viitoare cu partidele pentru a le da timp să găsească abordări „mature”.