USR PLUS
Actualitate, Featured

USR PLUS a decis: va fi numit un nou ministru și se va semna un nou Protocol al coaliției

Negocierile din cadrul coaliției de guvernare, care au avut loc ieri și în cursul nopții, au ajuns la un rezultat. Conform surselor din coaliție, cei de la USR PLUS vor face un pas în spate și vor ceda pentru a merge mai departe în Guvern.

Surse politice ne-au precizat că USR PLUS va nominaliza un nou ministru la Sănătate, mare favorită fiind Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat. Premierul Cîțu așteaptă nominalizarea și a transmis că o va accepta pe Ioana Mihăilă sau o altă nominalizare care îndeplinește criteriile de profesionalism și integritate.

De asemenea, la nivelul coaliției va fi semnat un nou Protocol de colaborare, în cadrul căruia va fi specificat faptul că primul ministru va prezenta liderilor coaliției cererea de remaniere a unui ministru. Această prevedere va fi elaborată în așa fel încât să nu încalce prevederile constituționale, dar să respecte spiritul solicitărilor venite din partea USR-PLUS.

În cadrul coaliției s-a discutat și despre Vlad Voiculescu, iar liderii USR-PLUS au făcut un pas în susținerea acordată acestuia și au recunoscut că toate acuzațiile lansate în aceste zile dăunează întregului Guvern. Astfel, Vlad Voiculescu va fi, practic, lăsat din brațe de către toți partenerii din coaliție și ”va merge pe drumul său”.

Conform surselor noastre, în afara discuțiilor avute în cadrul coaliției, pe timpul nopții au mai fost și alte negocieri, iar dimineața s-a bătut palma asupra noilor condiții.


blank