USR
Featured, Politic

USR nu va vota guvernul minoritar PNL – UDMR

USR nu va vota guvernul minoritar PNL – UDMR, a declarat Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Moșteanu a făcut această declarație înainte ca premierul Nicolae Ciucă să înceapă discuțiile cu președintele USR, Dacian Cioloș. La întâlnirea de luni, 25 octombrie, Ciucă și Cioloș vor discuta despre programul de guvernare.

„USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloş era premier desemnat, prima noastră opţiune a fost refacerea coaliţiei. Partenerii ne-au respins”, a declarat deputatul Moşteanu la postul RFI.

Se presupune că premierul desemnat, Nicolae Ciucă, va încerca să obțină votul parlamentarilor Uniunea Salvează România pentru viitorul guvern. Inițial se preconiza un guvern minoritar PNL – UDMR. Dar este posibil ca Uniunea Savează România să primească o ofertă de a avea miniștri în acest Cabinet.

USR nu va vota guvernul minoritar dar poate veni la guvernare
USR poate primi din partea lui Ciucă oferta de a avea miniștri în guvernul condus de el. Dacă Uniunea Salveaza România acceptă să aibă miniștri, evident că parlamentarii USR vor susține guvernul.

Cu privire la o asemenea variantă, deputatul Moșteanu a răspuns favorabil. „Un guvern se formează în urma unor discuţii. Este nevoie de trei – PNL, Uniunea Salvează România, UDMR – ca să iasă ceva şi să vedem o majoritate solidă în spatele unui guvern”, a explicat Moșteanu.

Despre această chestiune a fost întrebat, înaintea discuțiilor de luni, și Nicolae Ciucă. Întrebat dacă dorește ca Uniunea Salvează România să vină la guvernare, premierul desemnat a răspuns evaziv. „Nu este vorba de ce-mi doresc eu, este vorba de ce trebuie făcut pentru a forma guvernul”, a răspuns Ciucă.