USR
Politic

USR cere ca regimul Putin să fie catalogat drept terorist: Asistăm la o agresiune nemiloasă

USR solicita ca Parlamentul sa adopte o declaratie prin care regimul Vladimir Putin sa fie calificat drept „regim terorist”, a anuntat, luni, liderul senatorilor partidului, Radu Mihail.

„Astazi, USR depune la Birourile permanente ale celor doua Camere o propunere de declaratie a Parlamentului Romaniei privind recunoasterea regimului lui Putin ca fiind un regim terorist. De 250 de zile asistam la agresiune nemiloasa a regimului Putin impotriva milioanelor de ucraineni civili care nu au nicio vina si care trebuie sa fie protejati de catre comunitatea internationala”, a declarat Mihail, la Parlament.

In opinia sa, modul in care actioneaza regimul de la Kremlin este ilustrat cel mai bine de ultimele decizii de a ataca infrastructura civila, de a lasa fara caldura, fara curent electric milioane de civili. „Este definitia in sine a terorismului”, a sustinut senatorul USR.

„A venit momentul ca Parlamentul Romaniei sa aiba o pozitie foarte clara, sa aiba o pozitie care sa exprime cat de puternic Romania sustine poporul ucrainean, cat de puternic sustine Romania respectarea legislatiei internationale si speram ca reusim sa convingem cat de repede majoritatea parlamentarilor pentru a adopta aceasta rezolutie in Parlament, in cele doua Camere”, a adaugat Radu Mihail.

blank
blank