Ashleigh Barty, numărul doi mondial, a avut parte de un debut de coşmar la US Open. Australianca a pierdut primul set al disputei cu Zarina Diyas (80 WTA), cu 1-6, după doar 28 de minute de joc

Barty a ridicat mult nivelul după setul pierdut şi a întors rezultatul, câştigând clar următoarele două manşe: 6-3, 6-2. În turul următor, australianca va juca împotriva învingătoarei din duelul Lauren Davis – Johanna Larsson.

Ştirea iniţială

Sportiva de la Antipozi e într-o eclipsă de formă evidentă, după o primă jumătate de an în care a devenit prima în lume şi a câştigat Roland Garros.

La Flushing Meadows, Barty spera să îşi regăsească nivelul obişnuit, însă premisele nu sunt favorabile, judecând după modul în care a pierdut primul set, cu o sportivă mult mai slab cotată.

Barty e însă recunoscută pentru faptul că are un „motor diesel” şi intră în meciuri mai greoi. La Cincinnati, de exemplu, a revenit de la 0-1 la seturi în duelurile cu Sakkari şi Kontaveit, în confruntări pe care părea să le piardă.

Citeste si...
Nereguli la Euro 2019? In loturile U21 există şi fotbalişti peste 22 de ani

Barty a ajuns anul trecut în optimi la US Open, unde a fost învinsă de Karolina Pliskova cu un dublu 6-4.

Barty şi numărul unu mondial
Australianca era considerată de specialişti cu cele mai mari şanse să ocupe locul 1 WTA la finalul US Open. Asta pentru că numărul unu mondial, Naomi Osaka, trebuie să îşi apere titlul cucerit anul trecut, după finala cu Serena Williams.

Cum arată top 5 WTA înainte de US Open (punctele de la Flushing Meadows 2018 au fost „şterse”)

1. Ashleigh Barty – 6271

2. Karolina Pliskova – 5895

3. Simona Halep – 4743

4. Naomi Osaka – 4616

5. Petra Kvitova – 4266