Ursula
Actualitate, Featured

Ursula von der Leyen spune că aproape trei sferturi dintre europeni sunt vaccinați anti COVID

Aproape trei sferturi dintre europeni sunt vaccinați împotriva COVID cu cel puțin o doză. Mai exact, 70%, a anunțat marți președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen spune că „UE și-a ținut cuvântul și a acționat în consecință. Obiectivul nostru a fost protejarea a 70% dintre adulții din Uniunea Europeană cu cel puțin o doză de vaccin până în iulie. Astăzi am atins acest obiectiv”, a declarat într-un comunicat.

Proporția persoanelor în vârstă cel puțin de 18 ani care au primit ambele doze de vaccin a ajuns acum la 57%, a adăugat ea.

„Aceste cifre plasează Europa printre liderii mondiali. Procesul a avansat foarte bine – dar trebuie să continuăm acest efortt”, a continuat ea, amintind că “varianta Delta este foarte periculoasă” relatează Euronews.

Peste Ocean, 60% din adulți au primit schema de imunizare completă, iar 69%, o singură doză de vaccin.

În România, rata de acoperire vaccinală la nivel naţional, în prezent, este de circa 30%, a anunțat marți președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. Din această cifră, aproximativ 95% au fost vaccinate cu schemă completă, a adăugat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Majoritatea țărilor europene au înregistrat o creștere a numărului de cazuri noi în ultimele săptămâni, atribuite variantei Delta, deși spitalizările și decesele au rămas cu mult sub vârfurile observate în timpul iernii, în mare parte datorită vaccinării, arată sursa citată.

Mai bine de 68% din cazurile noi de infectare cu coronavirus în Europa sunt puse pe seama variantei Delta.