Actualitate, Featured

Ursula von de Leyen anunță că nominalizările pentru comisar european, din partea României, Frantei și Ungariei pot fi facute oricând

Președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că nominalizările pentru funcția de comisar european din partea României, Ungariei și Franței sunt încă deschise, în condițiile în care candidații numiți de aceste țări au fost respinși la audierile din Parlamentul European.

Alți 23 de candidați pentru portofoliul de comisar european au fost acceptați, a precizat von der Leyen.

Șefa viitoarei CE a precizat, într-un comunicat de presă, că s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European și cu liderii principalelor grupuri parlamentare din PE – Popularii europeni, socialiștii și democrații și Renew Europe, pentru a discuta despre această situație.

„Să nu uităm care este miza: următorii cinci ani vor fi decisivi pentru Europa, într-un context global dificil. Europa va trebui să gestioneze Brexit, probleme comerciale și conflictele din imediata vecinătate. Trebuie să facem față și unor provocări majore, precum schimbările climatice, digitalizarea și fluxurile de migrație”, a spus von der Leyen.

„Cu mize atât de mari, este necesar ca, împreună cu Parlamentul, să grăbim acest proces, astfel încât Europa să poată acționa rapid. În același timp, toți cei implicați în acest proces au nevoie de timp suficient pentru a aborda cu grijă următorii pași”, a adăugat șefa desemnată a CE.

Prima propunere de comisar european din partea României, Rovana Plumb, nu a trecut de audierile din Parlamentul European. A doua nominalizare, Dan Nica, a fost respinsă neoficial de Ursula von der Leyen.