Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Urs periculos în zona Padina!

Un bărbat a fost atacat: “M-am trezit cu el în spinare”

barbattta_40907700

Un angajat al unei cabane din zona montană Padina a fost atacat de un urs, noaptea trecută. Bărbatul a reuşit să scape din ghearele animalului şi, ajutat de un câine, a pus fiara pe fugă. A anunţat apoi jandarmii şi salvamontiştii, care i-au acordat primul ajutor şi l-au coborât de pe munte.

Incidentul s-au produs noaptea trecută, în jurul orei două. Bărbatul de 40 de ani a vrut să plece de la cabana Padina spre baraca în care locuieşte, la o distanţă de 200 de metri. Când a închis uşa de la intrarea în cabană, s-a trezit cu ursul în spatele său. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Pucioasa, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

“Am vrut să ies din cabană să inchid usa si m-am trezit cu el in spinare. Am dat si cu pumnii, ma doare pumnul asta, cred ca i-am dat cu pumnul in gura”, a spus Ion Ropotan.

Jandarmii şi salvamontiştii spun că în zonă este o ursoaică cu doi pui, care nu a intrat încă la hibernare. Jandarmii şi salvamontiştii vor patrula în zona cabanelor din Padina, pentru a evita şi alte incidente.