Featured, Life

Unuversul are sunet. Iată ce secret stă ascuns în adâncul Pământului

O sonificare a datelor înregistrate de accelerometrul italian de primăvară (ISA) la bordul navei spațiale BepiColombo, în timp ce se apropia de Pământ înainte de flyby-ul din aprilie 2020. Datele din înregistrare au fost obținute la 9 aprilie, când navele spațiale se apropiau de planetă de la distanța de 256 393 km la 129 488 km.

Secretul ascuns în adâncul Pământului recent descoperit de savanți a reușit să-i uimească pe cei mai mari cunoscători din domeniu. Se pare că au reușit să înregistreze un suet care ar proveni chiar din interiorul Pământului. Această înregistrare a fost obținută în mod accidental.

Planeta Mercur urmând să fie explorată, a fost trimisă de puțin timp o navă spațială către ea. Nava spațială numită BepiColombo, fiind trimisă de către agenția spațială europeană ESA. Dar și cea japoneză JAXA au fost trimise spre Mercur. NASA a deschis calea spre Mercur prin partea opusă, aceasta făcând un ocol prin jurul Lunii pentru a strânge suficientă viteză. În luna aprilie a trecut pe lângă Pământ, aceasta urmând să ajungă în anul 2025 pe Mercur.

Secretul ascuns în adâncul Pământului. Sunetul Universului
„O sonificare a datelor înregistrate de accelerometrul italian de primăvară (ISA) la bordul navei spațiale BepiColombo, în timp ce se apropia de Pământ înainte de flyby-ul din aprilie 2020. Datele din înregistrare au fost obținute la 9 aprilie, când navele spațiale se apropiau de planetă de la distanța de 256 393 km la 129 488 km.

La data de 9 aprilie 2020 nava a trecut la o distanță de 256.000 km – 130.000 km pe lângă Pământ reușind să surprindă ceva absolut fascinant. Înregistrarea de 8 ore făcută de nava BepiColombo a fost sintetizată de ESA. Este o descoperire absolut uimitoare, fiind foarte rară șansa de a capta sunetele Universului.

Opt ore de măsurare sunt condensate într-un minut audio. Frecvența inițială a setului de date, inaudibilă oamenilor, a trebuit să fie îmbunătățită de echipa Institutului Național de Astrofizică din Italia (INAF) pentru a crea piesa audio.”

blank