Unul dintre cei patru agenţi de poliţie inculpaţi în cazul morţii afro-americanului George Floyd a fost eliberat pe cauţiune, informează Reuters. Thomas Lane, în vârstă de 37 de ani, a fost eliberat din Penitenciarul Hennepin după plata unei cauţiuni de 750.000 de dolari.

George Floyd, un afro-american în vârstă de 46 de ani, a murit după ce unul dintre poliţiști, Derek Chauvin, i-a ţinut genunchiul pe gât pe 25 mai, în timp ce îl imobiliza. Cazul a generat ample proteste violente în Statele Unite.

Derek Chauvin, în vârstă de 44 de ani, este acuzat de omucidere voluntară şi omor din culpă, informează Mediafax, care citează Reuters.

Ceilalţi trei agenţi de poliţie implicaţi în incident, Thomas Lane, J. Alexander Kueng şi Tou Thao, sunt acuzaţi de complicitate.

Toți cei patru agenţi inculpaţi în cazul morţii afro-americanului George Floyd au fost demişi din cadrul Poliţiei din Minneapolis.

CAZUL GEORGE FLOYD. Polițistul „criminal”, părăsit de „Miss Minnesota” ! Femeia este alături de familia bărbatului de culoare agresat de Derek Chauvin

Soția lui Derek Chauvin, polițistul care s-a așezat cu genunchiul pe gâtul unui bărbat de culoare, George Floyd, în timpul unei arestări brutale, a divorțat, anunță avocatul femeii.

Într-o declarație prezentată de avocat, Kellie Chauvin, fostă „Miss Minnesota”, a declarat că a divorțat de soțul ei, care este acuzat de uciderea lui George Floyd, în vârstă de 46 de ani, un tată de culoare din Minneapolis, scrie The Sun.

CAZUL GEORGE FLOYD. America schimbă legea la presiunea străzii. Ce este Justice in Policing Act
Justice in Policing Act este compromisul făcut de politicieni la presiunea exercitată de protestatarii din America. Reprezentanţii Partidului Democrat din Congresul SUA au anunţat că pregătesc un proiect legislativ pentru o reformă amplă a Poliţiei, care urmărește să reducă violența ofițerilor și să amelioreze responsabilitatea lor.

În timp ce mii de oameni se adunau la catafalcul lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de poliţiştii din Minneapolis, la Washington s-au pus bazele unui proiect de lege intitulat Justice in Policing Act.

Bază de date pentru urmărirea abaterilor disciplinare ale poliţiştilor
Legea justiţiei în activitatea de poliţie ar interzice strangularea în scopul imobilizării şi unele mandate de percheziţie fără preaviz, ar impune utilizarea pe scară mai largă a camerelor video aflate asupra agenţilor şi ar înfiinţa o bază de date pentru urmărirea abaterilor disciplinare ale poliţiştilor.

De asemenea, arată Fox News, s-ar modifica „imunitatea calificată” de care beneficiază poliţiştii împotriva răspunderii personale pentru acţiunile în exerciţiul funcţiunii, ceea ce ar facilita urmărirea în justiţie a abuzurilor.