Uni bucureșteni continuă să ignore recomandările autorităților privind măsurile sanitare de protecție împotriva infectărilor cu noul coronavirus.

Uni Bucureșteni încalcă flagrant regulile anti-coronavirus au fost prezentate Imaginile, sâmbătă, 11 iulie, de corespondentul Pro TV Vitalie Cojocari într-o piață agro-alimentară din București arată cât de nepăsători sunt unii cetățeni față de pandemia de noului coronavirus Covid-19, deși numărul de îmbolnăviri este tot mai mare, de la o zi la alta.

Cel care a făcut aceste fotografii și care le-a trimis laun post Tv spune că ”în piață cei cu mască puteau fi numărați pe degete. Iar cei care o aveau: “o purtau pe gură sau sub bărbie.” Cei mai mulți erau, desigur, oameni trecuți de 50-60 de ani.”

De altfel, unii dintre cei care se aflau atunci în piață, fără mască de protecție, spuneau că ”nu cred în virusul ăsta”.

”M-am săturat de botnițe, o prostie să le purtăm, nu cred în virusul ăsta, sporovăiau două doamne pensionare pipăind niște roșii și scoțând banii din portofel să le plătească.

Guvernul a făcut un nou apel către români să respecte regulile

Premierul Ludovic Orban a făcut un nou apel către români să respecte regulile privind protecţia sanitară, adăugând că România se află într-un moment în care numărul de infectări cu COVID 19 trebuie “să ne îngrijoreze”.

“Fac un apel către români să respecte regulile, să înţeleagă că suntem într-o situaţie în care numărul de infectări trebuie să ne îngrijoreze şi mai transmit un mesaj: atunci când un cetăţean român nu respectă regulile şi se pune în pericol, riscă să se îmbolnăvească nu numai el. Atunci când se îmbolnăveşte, se pune în pericol nu numai pe sine, ci îi pune în pericol pe toţi cei apropiaţi lui, în primul rând familia – soţia, copiii, părinţii – prietenii, colegii de birou, pentru că virusul nu iartă pe nimeni, iar în momentul în care o persoană este infectată pentru că nu a respectat regulile riscul de transmitere a virusului către cei apropiaţi este maxim”, a afirmat Orban, sâmbătă, la plecarea de la sediul MAI.

Premierul a punctat că obiectivul Guvernului nu este acela de a impune noi restricţii.

“Obiectivul nostru este acela de a nu mai lua nicio măsură care să afecteze negativ economia, tocmai pentru a nu afecta nivelul de viaţă, locurile de muncă, afacerile românilor. Acest lucru va fi posibil doar printr-o implicare, printr-un comportament responsabil din partea fiecărei companii, fiecărei instituţii şi a fiecărui cetăţean român”, a mai declarat Orban, potrivit Agerpres.