Ungurii fac lega în Transilvania
Actualitate

Ungurii fac legea în Transilvania! Umilință cruntă pentru țara noastră

Ungurii fac lega în Transilvania! Situația nu arată de loc bine în Oradea. După ce au fost scoase din ecuație elemente de o importanță națională, acum a fost dată jos și statuia voievodului Mihai Viteazul.

Ungurii fac legea în Transilvania!

Ungurii fac lega în România! Cel puțin asta reiese din ceea ce se întâmplă acum în Oradea.

Ungurii fac legea în Transilvania! Statuia voievodului Mihai Viteazul a fost dată jos și primăria a construit deja un soclu statuia regelui maghiar Ladislau.

Asta după ce în Oradea a fost desființat Ansamblul folcloric Crișana și revista Familia.

Tot aici, statuia lui Mihai Eminescu a fost ascunsă într-un dulap timp de 7 ani, iar bustul lui Emanoil Gojdu a fost mutat din spațiul central.

Primar aici este Ilie Bolojan, membru al Partidului Național Liberal (PNL). Deși este român, se pare că el “servește mai mulți stăpâni“, așa cum scrie 60m.ro.

Potrivit sursei mai sus citate, ceea ce se întâmplă acum în Oradea nu putea avea loc fără susținea Executivului, indiferent din cine este format.

PNL ar trebui să-și schimbe numele

Liviu Man a publicat o opinie în gazetadecluj.ro în care spune că PNL ar trebui să își schimbe numele pentru că este departe de a fi național.

“Trebuie neapărat ca PNL să-și schimbe numele partidului pentru că numai național nu este.

O fi liberal, dar național nu mai este de multă vreme, de când în fruntea partidului se lăfăie antiromâni ca Emil Boc, Ilie Bolojan sau Florin Birta actualul primar al Oradiei.

Ce tristețe! Partidul sub guvernarea căruia s-a obținut independența României și apoi Unirea de la 1918 a ajuns să fie condus de o gașcă de trepăduși mediocrii intelectuali, puși doar pe căpătuială și pe trădarea valorilor românești“, spune el.

Ce se întâmplă cu statuia lui Mihai Viteazul
Acesta a mai precizat:

“Dar ce se întâmplă cu statuia lui Mihai Viteazul din Oradea? Statuia celui mai mare voievod al românilor a fost dezvelită în 1994 în Piața unirii din Oradea, statuie care a fost făcută din banii Asociației Mihai Viteazul a cadrelor militare în rezervă.

Deci pentru statuia întregitorului românilor nu s-au găsit bani de la buget. În ciuda acestui fapt, statuia neaparținând municipalității într-un gest de captatio benevolentiae al penibilului Ilie Bolojan vis-a-vis de neamțul de la Cotroceni, l-a demolat pe Mihai Viteazul ca să-l înlocuiască cu neamțul rege Ferdinand.

De cinci ani Mihai Viteazul zace în depoul de tramvaie Oradea în timp ce în două săptămâni regele Ladislau se va bucura de inaugurarea statuii sale“, mai spune el.

blank