International

UNGURII AU SECHESTRAT LA GRANITA UN TREN CU 1000 DE IMIGRANTI SI AU DEZARMAT 40 DE POLITISTI CROATI!

croatia_73185900Ungurii fac legea pe teritoriul lor, indiferenti la imigranti si comentarii internationale. „Incident grav de graniță”, așa au catalogat evenimentul autoritățile maghiare. Purtătorul de cuvânt al Guvernului spune că „transportul a ridicat suspiciunea unei treceri frauduloase a graniței”.

Trenul avea la bord între 800 și 1.000 de imigranți.

Totuși, polițiștii ungari nu au fost luați prin surprindere de sosirea trenului. O echipă a televiziunii maghiare aflată la fața locului a filmat mai multe autobuze cu care maghiarii erau pregătiți să-i preia pe refugiați.

În ceea ce-i privește pe polițiștii croați dezarmați, deocamdată autoritățile nu știu cum să procedeze mai departe. Cel mai probabil, ei vor fi lăsați să plece.

Informațiile rămân însă contradictorii. Croația susține că niciun polițist al său nu a fost dezarmat în Ungaria, în timp ce Budapesta susține că nu a știut de venirea trenului, autoritățile nefiind notificate în prealabil, așa cum s-a întâmplat în cazul altor transporturi, și de aceea a procedat la sechestrarea vagoanelor în localitatea Magyarboly.

Croația, care s-a declarat depășită de afluxul masiv de imigranți de pe teritoriul său, a început să transporte, vineri, o parte dintre refugiați către Ungaria sau Slovenia.

În jur de 1.500 de imigranți au venit la bordul unui tren – al doilea în decurs de 24 de ore – la Zagreb. Poliția croată i-a dus către un centru de înregistrare, apoi i-a lăsat liberi să plece prin propriile mijloace către granița cu Slovenia, situată la numai 20 de kilometri.

blank