Sport, Stiri

Ungurii au lăsat în urma lor imagini de coşmar la Bucureşti. Urmează turcii?!

1.500 de ultraşi maghiari au stîrnit un adevărat război civil vineri, când au ajuns cu trenul de Budapesta pe peronul Gării de Nord. Alte sute au vandalizat Centrul Vechi al Capitalei.

sosire-suporteri-maghiari-bucuresti-1Filmul zilei: Ora 16:05, megafonul Gării anunţă trenul de Budapesta. Capul peronului e încadrat de jurnalişti şi jandarmi. Ultimii se agită ca nişte furnici: din vagoane se zăresc feţele ultraşilor. Pe geamuri sunt aliniate braţe musculoase, tatuate şi torţe roşii aprinse.

Când coboară maghiarii, începe festivalul de petarde şi de scandări: „Transilvania va fi din nou a Ungariei”, „Ţiganii, ţiganii!”. O jurnalistă din Ungaria plânge şi tremură, ne traduce gâfâind.

Un „munte” din tabăra maghiară, la bustul gol, forţează cordonul de jandarmi şi încasează un baston pe umăr. Răspunsul? Încordează corpul şi face un pas în faţă spre jandarm, primind în plin lovitura. Cu zâmbetul pe buze.

Pînă la autocarele destinate „oaspeţilor”, cu direcţia Arena Naţională, începe asediul. Lovituri, urlete, sticle sparte, ungurii beţi se aruncă pe jos, gazele lacrimogene acoperă tot.

În paralel, în Centrul Vechi al Bucureştiului, se dă o altă luptă. Fără motive. Cu aceleaşi imagini de coşmar.

„Săptămâna asta ne atacă ungurii. Săptămâna viitoare, turcii. Mă simt ca în secolul XVI!”, comenta un român.

blank