„Unghiile COVID” sunt cel mai nou semn că o persoană a trecut prin boală, conform unui expert britanic.

„Unghiile Covid” se manifestă prin linii verticale și deschise la culoare apărute pe unghiile de la mâini, conform profesorului Tim Spector, citat de The Sun.

„Unghiile tale arată ciudat? Unghiile COVID sunt recunoscute pe măsură ce unghia se recuperează după infecție, iar în momentul creșterii formează o linie alba vertical. Poate să apară fără iritații pe piele asociate și să pară inofensivă”, a spus Tim Spector, coordonatorul aplicației Zoe Symptom Study.
Unghiile COVID sunt recunoscute pe măsură ce se recuperează după infecție

Având în vedere că unghile cresc în cicluri de aproximativ șase luni, semnele infectării cu Covid-19 pot apărea pe unghii la mai mult timp după infectarea propriu-zisă.

Acest simptom nu înseamnă neapărat că o persoană a fost infectată cu Covid-19, susțin experții. Anomaliile unghiilor pot apărea de la traume la nivelul acestora sau deficiențe de vitamine, potrivit Healthline.

Dar, așa cum sugerează prof. Spector, mai multe persoane vindicate de Covid-19 văd aceste linii pe unghii, deși nu au alte simptome pe piele care ar sugera o altă afecțiune.

Potrivit NHS, boala tiroidiană, diabetul sau anemia cu deficit de fier ar putea fi o altă cauză a problemei.