Featured, International

Ungaria nu vrea legea sclaviei

Ungaria,vrea, legea, sclaviei,, ce permite angajatorilor să pretindă personalului 400 de ore suplimentare de muncă pe an, stârneşte furia ungurilor, care au ieşit în stradă şi au fost cu greu opriţi de Poliţie, cu gaze lacrimogene, să nu intre în clădirea Parlamentului. Premierul Viktor Orban a explicat că măsura vine în sprijinul celor care doreau să muncească mai mult, dar erau împiedicaţi de ”obstacole birocratice stupide”.

Legea, care creşte numărul orelor suplimentare pe care le pot pretinde angajatorii, de la 250 la 400 pe an, a fost adoptată cu 130 de voturi pentru, 52 împotrivă şi o abţinere.Ungaria cetateni de la Budapesta nu vrea legea sclaviei

”Guvernul este de partea celor harnici,” pretinde premierul Viktor Orban, care a explicat că legea vine în sprijinul angajaţilor care vor să câştige mai mulţi bani, dar nu puteau până acum din cauza ”obstacolelor birocratice stupide”.

Aproximativ 2.000 de unguri au protestat miercuri în faţa Parlamentului împotriva ”Legii Sclaviei”, cum o numesc criticii, realatează Reuters.

Poliţia a sporti forţele şi a utilizat gaze lacrimogene pentru a controla demonstraţiile. Protestul a început spontan în Piaţa Kossuth, dar s-a mutat în faţa Parlamentului. Câţiva manifestanţi au încercat fără succes să pătrundă în clădire.

Protestatarii au strigăt „Trădătorii, trădătorii” şi „Orban va ajunge în iad”.
Mulţimea s-a îndreptat apoi spre o poartă laterală, unde unii au aruncat cu obiecte spre poliţişti, care au răspuns cu spray-uri cu piper.
Orban a instruit un sistem pe care opoziţia îl consideră a fi autocratic şi care afectează companiile, mediul academic, justiţia şi mass-media.

blank