Life, Stiri

Unde greşeşti când faci french toast?

Din secretele bucătarilor…

ffrenc_toast

 Friganelele (French toast) sunt, poate, cele mai apreciate gustări. Simbol recunoscut al bucătăriei de weekend, necesită destul de multă îndemânare. Rezultatul, însă…

French toast înseamnă miez cald, uşor aerat, şi crustă blândă, caramelizată. Unde greşeşti? Iată ce scrie bonappetit.com:

1. Adaugi prea mult lapte şi zahăr

Dacă foloseşti prea mult lapte, oul din amestec va rămâne crud, iar pâinea va fi apoasă. Pâinea prăjită trebuie să fie uscată la suprafaţă şi să aibă marginile crocante. Dacă este servită cu toppinguri dulci (dulceaţă, sirop de arţar, miere), baza nu trebuie să conţină prea mult zahăr.

2. Nu omogenizezi amestecul cu ou

Nimeni nu vrea să vadă albuş de ou pe pâinea aurie. Amestecă toate ingredientele până sunt omogenizate complet!

3. Nu foloseşti pâinea potrivită

Pâinea prăjită trebuie să păstreze un miez moale, aerat, şi crustă uşor crocantă. Dacă feliile de pâine sunt prea subţiri, aceasta se va rupe. Dacă sunt prea groase, miezul va rămâne crud. Ideale sunt feliile de 2-2,5 cm. Pâinea trebuie să fie aerată, uşor buretoasă, şi să nu se fărâmițeze.

4. Nu înmoi suficient pâinea

De cele mai multe ori, pâinea este trecută rapid prin amestecul de ou cu lapte, apoi aruncată în tigaie. Greşit! Pâinea trebuie să fie înmuiată bine, cel puţin 1 minut pe fiecare parte.

5. Prăjeşti pâinea la temperatura nepotrivită

Când prăjeşti pâine nu faci friptură, aşa că nu trebuie să o ţii pe foc prea mult. Zahărul din amestecul cu ou se va carameliza şi se va arde. În plus, miezul va rămâne crud. Pe de altă parte, ţinută la foc mic, pâinea se va usca şi miezul se va întări. Prăjită ca la carte înseamnă să fie ţinută pe fiecare parte câte 3-4 minute, la foc moderat spre iute.

6. Nu încingi tigaia

Dacă tigaia în care prăjeşti pâinea este rece când pui prima felie, amestecul cu ou se va scurge. Dacă este suficient de încinsă, oul nu va avea timp să se scurgă şi se va prăji imediat!

7. Foloseşti doar unt

Înainte de a pune untul la topit, unge tigaia cu puţin ulei. Astfel, acesta nu se va arde. După fiecare felie, curăţă tigaia cu un şervet de hârtie, apoi repetă operaţiunea. În caz contrar, bucăţelele de pâine şi ou rămase pe tigaie se vor arde şi se vor lipi de feliile următoare.

 

blank