Social, Stiri

Unde găseşti legume bio românești începând din această lună!

Daciana Sârbu, nevasta premierului, atentă la alimentaţia românului

 Daciana

Ca in fiecare primavara, multi români cauta să cumpere legume bio proaspete și abia apărute pe piață, dar nemulțumirea lor vine din faptul că raioanele special amenajate în supermarketuri sunt pline de produse importate.

Din luna aprilie putem gasi la supermarket şi ridichi, salata sau ceapa bio, produse in Romania! Grație proiectului inițiat și sprijinit de eurodeputata PSD Daciana Sârbu această problemă și-a găsit rezolvarea, iar românii pot cumpăra din această săptămână legume bio produse local din lanțul de magazine Carrefour.

În primă instanță, legumele românești vor putea fi cumpărate în magazinele din Capitală, urmând ca proiectul să se extindă la nivel național. Parteneriatul dintre Carrefour România și Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică – Bio-România, susținut și promovat de către Daciana Sârbu a dat românilor șansa să achiziționeze produse bio românești din toamna anului trecut.

Acum le oferă posibilitatea de a-și cumpăra si legume provenite direct din culturile ecologice din satele românești. În acest fel, românii vor beneficia de zarzavaturi de calitate la prețuri mai mici față de cele din import, iar fermierii români din segmentul agriculturii bio au parte de sprijin și promovare la nivel național.

Eurodeputata Daciana Sârbu, membră a Comisiei pentru Mediu din Parlamentul European, nu este la prima inițiativă de acest tip. Susținătoarea dezvoltării agriculturii bio în România și adepta unui stil de viață sănătos, domenii care merg mână în mână, eurodeputata a pledat, de la Bruxelles, în favoarea fermierilor români și a organizat mai multe evenimente de promovare a produselor românești.

blank