PSD Bucureşti-Ilfov o susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, iar pe Gabriela Firea şi Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi, potrivit unor decizii luate miercuri seara în cadrul Biroului Permanent comun al organizaţiei.

“Organizaţia regională PSD Bucureşti-şIlfov a votat în aceasta seară (miercuri seara – n.r.), în cadrul Biroului Permanent comun al organizaţiei, o serie de rezoluţii în vederea Congresului Extraordinar al PSD din 10 martie 2018. Astfel, Regiunea Bucureşti-Ilfov a votat pentru mandat de susţinere şi încredere pentru preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Biroul Permanent al organizaţiei regionale PSD Bucureşti-Ilfov îşi exprimă convingerea că numai prin menţinerea unităţii, continuităţii, echilibrului şi coerenţei în deciziile şi acţiunile sale politice, PSD va reuşi să-şi îndeplinească obiectivul major: asigurarea climatului politic pentru îndeplinirea integrală a Programului de guvernare”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX

Potrivit sursei citate, Organizaţia PSD Bucureşti Ilfov a votat şi pentru susţinerea continuării Programului de guvernare al PSD, ”pentru a duce până la capăt măsurile cu care PSD a câştigat, cu o largă majoritate, încrederea romănilor şi scrutinul electoral din 2016”.

De asemenea, Organizaţia PSD Bucureşti Ilfov a decis susţinerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD.

”Principala preocupare a Partidului Social Democrat trebuie să o reprezinte românii şi rezolvarea problemelor lor. Cetăţenii acestei ţări sunt cei care merită întregul nostru efort, al politicienilor social democraţi. Susţin fără rezerve continuarea măsurilor de reformă înscrise în Programul de guvernare, pentru că doar aşa putem demonstra că alegerile au fost câştigate cu un program complet şi coerent, care a fost pus în practică şi care astfel a adus bunăstarea românilor pe termen lung. Personal, o susţin pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv, pentru a da coerenţă şi stabilitate actului de guvernare şi pentru o colaborare eficientă între guvern şi partid. Doamna Dăncilă are calităţi reale de lider: este diplomată, empatică, ştie să organizeze echipe de lucru şi să aducă eficienţă şi rigoare, atât în decizia politică, precum şi în cea guvernamentală”, a declarat Gabriela Firea.

Totodată, PSDBucureşti-Ilfov a mai decis susţinerea lui Marian Neacşu, secretar general al PSD, pentru aceeaşi funcţie, de secretar general, dar şi candidaturile Gabriela Firea si lui Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi regionali Bucureşti-Ilfov ai PSD.