Showbiz, Stiri

Una dintre cele mai iubite actriţe ale anilor 80, trăieşte în America

Uite cum arată astăzi Anda Onesa!

anda1_05_069c0a467d

Blondă şi cu o privire foarte caldă, cu un zâmbet delicat şi o siluetă impecabilă – a făcut furori pe marile ecrane în anii 1980 şi 1990. A plecat peste Ocean şi viaţa ei s-a schimbat radical.

Puţină lume îşi mai aduce aminte de Anda Onesa. Astăzi în vârstă de 53 de ani, vedeta a fost una dintre cele mai frumoase şi talentate actriţe din România. În anii 1980 şi la începutul anilor 1990, blonda cu părul lung şi siluetă de vis făcea ravagii cu farmecul ei.

anda4_02_f64b8ba377

Absolventă a Facultăţii de Filozofie din Bucureşti, Anda Onesa a devenit actriţă încă de pe vremea când era în liceu. A debutat în filmul “Septembrie”, realizat în anul 1978, unde a jucat rolul Anişoarei. Acesta, de altfel, este şi personajul care a rămas foarte drag sufletului ei.

În anul 1980, Anda Onesa a luat premiul pentru interpretare feminină la prestigiosul festival de la Karlovy Vary, graţie rolului din pelicula “Duios Anastasia trecea”.

De-a lungul anilor, seducătoarea actriţă a lucrat cu regizori mari precum Dan Piţa, Mircea Mureşan şi Sergiu Nicolaescu, rolul din pelicula acestuia din urmă – “Noi cei din linia întâi” – rămânând în memoria publicului.

anda2_05_6506819555

După Revoluţie, Anda Onesa a lucrat şi în televioziune, fiind una dintre cele mai delicate, dar atrăgătoare prezenţe de pe micul ecran.

În anul 1991, ea a decis să emigreze în America, alături de soţul ei, Daniel Ionescu, de care ulterior a divorţat.

Peste Ocean, viaţa Andei Onesa s-a schimbat radical. În America, ea a lucrat ca fotomodel, a fost profesoară de istorie, s-a ocupat de o galerie de artă şi a fost agent imobiliar.

Împreună cu actualul său soţ, Arnold Lieberman, Anda, care arată total diferit faţă de cum o ştie publicul din România, are o galerie de artă. Cuplul are împreună o fată pe nume Clio India.