Featured, Ultima Ora

Un vaccin împotriva coronavirus a avut rezultate preliminare încurajatoare

Rezultatele preliminare ale unui vaccin anti-coronavirus fabricat de la Pfizer Inc. și BioNtech SE arătat că este eficinet și i-a determinat pe pacienți să producă anticorpi împotriva noului virus, scrie Bloomberg.

Vaccin anti-coronavirus a fost testat pe 45 de adulți sănătoși împărțiți în mai multe grupuri: 24 dintre ei au primit două injecții cu două doze diferite de vaccin experimental, 12 dintre ei au fost injectați cu o singură doză foarte mare, iar nouă pacienți au primit două doze cu cantități egale de medicament. Grupa care a fost injectată de două ori cu doze egale de medicament au produs cel mai înalt nivel de anticorpi.

Pfizer și BioNTech din Germania sunt într-o cursă cu companii care includ AstraZeneca Plc, Moderna Inc. și zeci de alte companii biofarmaceutice și grupuri academice pentru a realiza un vaccin sigur și eficient împotriva Covid-19.

Cu aproape 10,5 milioane de cazuri confirmate pe tot globul și peste o jumătate de milion de decese, producătorii de medicamente sunt într-o cursă continua pentru a descoperi vaccinul eficinet.

„Operațiunea Warp Speed ne aduce prima veste bună”, a declarat Peter Hotez, cercetător în domeniul vaccinurilor și decan al Școlii Naționale de Medicină Tropicală. Operațiunea Warp Speed este un program de administrare Trump pentru a aduce pe piață un vaccin cât mai repede posibil.

Se pare că a fost nevoie de două doze din noul vaccin pentru a produce „niveluri semnificative de anticorpi pentru a neutraliza virusul”, a spus Hotez.

Acțiunile Pfizer au câștigat până la 5,6% miercuri la bursa din New York, în timp ce acțiunile BioNtech au sărit cu până la 19% în Germania.

Luni, acțiunile Inovio Pharmaceuticals Inc. au scăzut după ce compania a lansat rezultate promițătoare pentru un vaccin experimental fără a oferi suficiente date detaliate.