Featured, International

Un tren a deraiat, în Congo, iar 50 de oameni și-au pierdut viața

Un accident de tren soldat cu circa 50 de morţi s-a produs joi în sud-estul Republicii Democrate Congo, au anunţat responsabili guvernamentali.

Ministrul pentru afaceri umanitare Steve Mbikayi, accidentul de tren soldat cu circa 50 de morţi care a evocat bilanţul provizoriu , a menţionat că trenul implicat în accident este un mărfar care circula între două localităţi din provincia Tanganyika şi care a deraiat în jurul orei locale 03.00 a.m. (01.00 GMT). Guvernatorul din Tanganyika, Zoe Kabila, a afirmat în ce-l priveşte că 10 oameni au murit şi 30 au fost răniţi după ce trei dintre vagoanele trenului au ieşit de pe şine.

Deraierea trenurilor de marfă este un fenomen frecvent în RDC, unde mărfarele sunt luate cu asalt cu regularitate de pasageri clandestini, în lipsa altor mijloace de transport şi unde – ca toate celelalte companii publice – societatea naţională de căi ferate este în pragul falimentului, conform Agerpres.

În martie, 32 de oameni au murit şi 78 au fost răniţi într-un accident similar survenit în provincia Kasai Central din sudul ţării.