Poliţiştii din Maramureş au tras, sâmbătă, cu armele din dotare pentru oprirea unui tânăr de 18 ani, care conducea maşina mamei lui. Aceasta i-a sesizat pe poliţişti că fiul ei refuză să îi restituie autoturismul. În cele din urmă, tânărul a făcut un accident.

Potrivit IPJ Maramureş, o femeie din Baia Mare a sesizat poliţia că fiul său refuză să îi restituie autoturismul, pe care i l-a dat anterior.

Poliţiştii au început căutările şi au găsit maşina în oraşul Şomcuta Mare, dar tânărul nu a oprit la semnalele oamenilor legii şi a acroşat chiar maşina de poliţie.

Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, iar la ieşire din localitatea Mesteacăn, întrucât şoferul nu s-a supus somaţiilor, au fost trase focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât şi în pneurile maşinii.

Şoferul şi-a continuat însă cursa, iar în zona localităţii Ileanda a intrat într-o maşină condusă regulamentar de un bărbat din Oradea. Nicio persoană nu a fost rănită în urma accidentului.

Poliţiştii l-au găsit la volan pe tânărul de 18 ani, care are permis de conducere de câteva luni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Reprezentanţii IPJ Maramureş susţin că au fost sesizaţi că tânărul a alimentat autoturismul dintr-o staţie de carburanţi din Baia Mare şi a plecat, fără să plătească.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.