Un șofer care conducea cu viteză peste limita legală a fost urmărit zeci de kiloemtri pe DN1, după ce a refuzat să oprească la semnalul agenților și a fugit. Polițiștii din Prahova l-au reținut și au constatat că bărbatul nu are permis de conducere.

Potrivit datelor comunicate, sâmbătă, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii din cadrul Servicului Rutier au depistat, vineri seară, în trafic un şofer care conducea un autovehicul pe DN 1, în apropiere de Băicoi, fără a respecta limita legală de viteză prevăzută pentru acel sector de drum, rulând cu o viteză de 137 km/h.

“Poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire, iar întrucât un șofer nu a oprit la semnalul poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea acestuia, reuşindu-se oprirea şi identificarea conducătorului în zona Centura de Vest Ploieşti. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, precizează sursa citată.

În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. În cauză, se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.