Turiştilor
Actualitate, Featured

Un sfert din cazurile COVID sunt în rândul turiştilor de pe litoral. Precizările prefectului județului Constanța

Mai mult de un sfert dintre cazurile de infectări COVID, care au fost înregistrate pe litoral în ultimele două săptămâni, sunt din rândul turiştilor. Prefectura Constanța informează că incidența în municipiul Constanța pentru ultimele 14 zile, este de 0.3, cazuri la mia de locuitori, la fel ca ieri.

Vara, teoretic, numărul turiştilor este egal cu populația județului Constanța. La nivelul județului Constanța, incidența este de 0.24, la aceeași valoare ca ieri, potrivit ziuaconstanta.ro.

„Nu consider că reprezintă un motiv de alertă, nici minoră, nici majoră”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

„În momentul în care o persoană este depistată ca fiind infectată, urmarea anchetei epidemiologice, el este alocat în funcţie de locul în care s-a produc această infectare. Din acest punct de vedere, indiferent că vorbim de Gorj, Constanţa sau de Timişoara, fiecare judeţ are persoane infectate provenind dintr-o altă arie geografică, deci nu este Constanţa, mai ales acum, în perioada de sezon un caz atipic. Trebuie să ţinem cont de faptul că avem zilnic 300.000 de turişti, având în vedere şi durata medie a sejurului, asta înseamnă că la o perioadă de calcul a incidenţei de 14 zile, avem peste 1 milion de persoana din afara judeţului care se adaugă la cele 770.000 din judeţ. În aceste condiţii, un număr de aproximativ 25%”, a precizat acesta.

Siviu Coşa: „Nu consider că reprezintă un motiv de alertă, nici minoră, nici majoră”
„În ceea ce priveşte spaţiile închise, măsurile referitoare la distanţare, incslusiv în mijloacele de transport în comun pe care le-am verificat. Se respectă de aseenea în magazine, unităţile sanitare, în mall-uri, etc. Pe plajă, avem într-adevăr o problemă, în localităţile în care plajele sunt mai înguste. Unde sunt largi este bine, dar este rău pentru că sunt prea largi. Unde sunt înguste avem o problemă că sunt înguste şi se crează aglomeraţie. Spre exemplu, în Costineşti, unde la o populaţie de 3.500 de locuitori, avem undeva la 770.000 de turişti zilnic, un număr de 4 îmbolnăviri. Deci, din acest punct de vedere, nu putem interzice oamenilor accesul nici în judeţ, nici în staţiunea respectivă”, a mai spus acesta.

„Operatorii de plajă sunt verificaţi periodic”
„Am rugat inclusiv Direcţia de Sănătate Publică să de deplaseze la Costineşti, întrucât ştim că acolo este aglomerat. Au fost constatate nişte nereguli, au fost remediate. O parte dintre ele au fost sancţionate contravenţional”, a declarat Silviu Coşa.