Sport, Stiri

Un sezon pentru un tenismen este ca un “ocol al pământului”

Horia Tecău se pregăteşte pentru Turneul Campionilor de la Londra

showthumb_resize-2

De pe locul 326 la simplu în 2005, Horia Tecău a schimbat macazul în carieră şi a reuşit să ajungă pe locul 5 la dublu în 2012, câştigând nu mai puţin de 15 titluri ATP. Cu un palmares cel puţin impresionant, Horia Tecău îşi urmează cu perseverenţă visul.

“În perioada junioratului am reuşit să ajung pe primul loc la dublu, câştigând două turnee de Grand Slam. Astfel, am transformat experienţa acumulată în perioada junioratului într-un avantaj la profesionişti, mai ales că spiritul de echipă a fost şi rămâne un alt aspect al acestui sport care mă motivează foarte tare”, povesteşte Horia Tecău, adăugând: “În sport este important să mergi mai departe, să clădeşti pe ceea ce deja ai reusit să acumulezi; având un succes mai mare la dublu, era firesc să merg mai departe în această direcţie în loc să mă încăpăţânez şi să rămân la jocul de simplu”.

Pentru un jucător de dublu un sezon arată ca “un ocol al pământului”. “Începe în ianuarie, nu la Londra, ci în Australia şi se termină în noiembrie. Într-un an particip la aproximativ 26-27 de turnee – Australia-Europa-America de Nord-Europa-America de Nord-Asia-Europa-, pe scurt, aşa arată traseul meu în timpul celor 11 luni. Nu există prea mult timp liber, dar să fiu sincer, nici nu resimt nevoia de a avea mai mult timp liber, cel puţin, nu momentan. Sportul nu este un lux, sportul se traduce în primul rând prin muncă, dedicaţie, perseverenţă şi strădanie”, mai explică Tecău, într-un interviu acordat pentru gsp.ro.

“Pentru finalul sezonului, ultimul obiectiv rămas este Turneul Campionilor de la Londra. După un an cu multe încercări, ar fi o mare realizare pentru noi să reuşim să îl terminăm la Londra, alături de cei mai buni jucători de tenis din lume”, îşi expune planurile pentru acest final de an.

Ffilozofia de viaţă a lui Horia Tecău este foarte simplă: “Să nu uit niciodată de unde am pornit şi să rămân cât mai aproape de cine sunt, de Horia Tecău, omul”. (I.G.)