International, Stiri

Un „selfie” cu Obama a fost folosit în scopuri publicitare

Casa Albă a „sărit” ca arsă, nemulţumită de… manipulare

Obama selfie

Casa Albă şi-a exprimat nemulţumirea, joi, faţă de un „selfie” în care preşedintele Barack Obama apare alături de un cunoscut jucător de baseball ce a semnat recent un contract cu marca de telefoane a cărui aparat a fost folosit pentru realizarea fotografiei.

„În general, Casa Albă se opune utilizării imaginii preşedintelui în scopuri comerciale”, a comentat purtătorul său de cuvânt, Jay Carney. „Ne opunem şi în acest caz”, a adăugat el, sugerând că serviciul juridic al Casei Albe s-a autosesizat.

Barack Obama a primit marţi, la Casa Albă, echipa de baseball din Boston, Red Sox, câştigătoarea campionatului în anul trecut. Cu această ocazie, preşedintele american şi David „Big Papi” Ortiz, vedeta echipei, s-au pozat cu un smartphone, zâmbind, umăr la umăr, iar acesta din urmă a postat imediat fotografia „selfie” pe contul său Twitter.

Marca Samsung, care recent a semnat un contract cu David Ortiz, potrivit Sport Business Journal, s-a felicitat într-un comunicat că acest „selfie” a fost făcut cu un aparat de-al său. Joi, această fotografie „selfie” a fost preluată de peste 40.000 de ori pe Twitter.

La sfârşitul anului 2011, Casa Albă a anunţat că dezaprobă utilizarea în scop comercial a imaginii preşedintelui Statelor Unite, după ce o marcă de îmbrăcăminte italiană a folosit un montaj de fotografii cu Barack Obama.

blank