Nouăsprezece oameni au fost ucişi într-un schimb de focuri între grupări ce ţin de cartelurile de droguri din statul mexican Chihuahua, fiind cel mai sângeros astfel de incident de anul acesta, potrivit autorităţilor.

„Sunt două grupări criminale care se luptă pentru rute de trafic de droguri spre Statele Unite”, a declarat pentru Reuters procurorul statului Chihuahua, Cesar Peniche.

Forţele de securitate au găsit, vineri seară, 18 trupuri în Madera, iar un bărbat rănit a murit mai târziu la spital, potrivit News.ro.

Au fost confiscate 18 arme de foc, două vehicule şi două grenade, se mai arată în comunicatul emis de autorităţi sâmbătă. Cercetările continuă.

Presa locală a raportat că bărbaţii aparţineau unor grupuri ce au legături cu cartelurile Juárez şi Sinaloa, informaţii confirmate şi de Peniche.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat vineri că violenţele între grupările criminale persistă, în ciuda epidemiei de Covid-19, care a izbucnit în ţară în ultima lună.

Anul trecut, într-o răfuială violentă care a avut loc în timpul zilei, trei femei şi şase copii din comunitatea mormonă au fost ucişi în statul mexican Sonora.