Un reprezentat HORECA afirmă
Featured, Social

Un reprezentat HORECA afirmă că s-a obosit cu jocul inchide/deschide

De la miezul nopții, România intră într-o nouă etapă de relaxare a restricțiilor, ca urmare a scăderii ratei de infectare în mai multe orașe, inclusiv în București. Un reprezentat HORECA afirmă că s-a obosit cu jocul inchide/deschide

Astfel, autoritățile locale au decis redeschiderea restaurantelor, barurilor, sălilor de spectacole, teatrelor și cinematografelor, dar și a sălilor de jocuri de noroc, însă doar la 30% din capacitate.

Un reprezentat HORECA afirmă că s-a obosit cu jocul inchide/deschide
Reprezentanții industriei HoReCa au cerut deschiderea tuturor restaurantelor din 15 februarie, nu acum.

”Suntem un pic obosiți de jocul acesta cu închide-deschide. Pentru noi nu este un lucru practic. Noi trebuie să schimbăm, de exemplu, statutul angajaților în REVISAL. Este foarte greu să refacem programele și să tot amânăm sau să promitem clienților că urmează să-i primim sau nu înăuntru.” – spune ea.

Un Reprezentant HoReCa spune că, în opinia managerilor de cafenele și restaurante, cel mai bine ar fi să mai aștepte o perioadă pentru a redeschide activitatea, ca să fie siguri că situația epidemiologică este cu adevărat în scădere.

”Avem exemplul din toamnă când am fost deschiși, apoi re-închiși și toate lucrurile s-au dat peste cap. Și atunci eu cred că este de dorit să așteptăm un pic, să scadă așa cum trebuie incidența și să putem merge în linie, adică eventual să nu mai închidem.” a declarat Oana Coantă.

Practic, celor din industria HoReCa le este teamă că peste 3 zile sau o săptămână vor fi forțați să închidă iar.

”Exact. Și în momentul ăsta toată lumea este disperată cu această prognoză, pentru că noi ne facem niște planuri, luăm niște rezervări, ne facem niște estimări de încasări.. Și toate se prăbușesc imediat ce aflăm. Mai ales că închiderea asta se întâmplă de obicei aproape peste noapte. Deci nu știm că vom închide peste 2 săptămâni, ca să ne putem face un plan.” – mai spune ea.

De asemenea, managerii de restaurante și cafenele sunt de părere că aplicarea criteriului de 3 la mie (privind incidența cazurilor de infectare cu Covid-19) ar trebui eliminat.

”Nu mai există din punctul nostru de vedere nicio justificare. Nu s-a demonstrat că închiderea asta a dus la scăderea incidenței, că deschiderea a dus la creșterea incidenței.” – mai spune Oana Coantă, președintele Asociației Breslei Cârciumarilor Brașov.


blank