Un profesor britanic
Featured, International

Un profesor britanic avertizează că în valul 3 al pandemiei vor muri mai mulți oameni

Un profesor britanic avertizează că al treilea val al pandemiei este inevitabil. Mai mult, acesta trage un semnal de alarmă şi spune că vor muri mult mai mulţi oameni, de îndată ce se vor relaxa restricţiile.

Avertismentul unui profesor britanic. Profesorul Chris Whitty trage un semnal de alarmă şi spune că numărul cazurilor de coronavirus va creşte după ce restricţiile vor fi relaxate. Acest lucru se va întâmpla în ciuda faptului că administrarea vaccinurilor este la un nivel ridicat, scrie Daily Mail.

Un profesor britanic avertizează că în valul 3 al pandemiei vor muri mai mulți oameni

Avertisment dat de un profesor în medicină britanic: Alte zeci de mii de persoane ar putea fi ucise de coronavirus

Chris Whitty avertizează că alte zeci de mii de britanici ar putea fi omorâți de coronavirus deoarece virusul „va găsi” persoane care fie nu au fost vaccinate, fie pentru care vaccinul nu a funcționat. Totodată, el a subliniat că până și gripa ucide până la 20.000 de persoane pe an, potrivit AlephNews.

Profesor în medicină britanic mai precizează că datorită vaccinurilor, amploarea celui de-al treilea val al pandemiei nu va fi asemănătoare celui din iarnă. Cu toate acestea, Whitty atrage atenţia că ar putea muri mult mai mulţi oameni, dacă relaxarea restricţiilor se va face prea repede.

„Dacă ne relaxăm prea repede, vor muri mult mai mulți oameni. Cred că este foarte ușor să uităm cât de repede lucrurile se pot înrăutăți”, spune Chris Whitty.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a susținut avertismentul oamenilor de știință din guvern.

„Ne deplasăm treptat, într-un mod foarte precaut, astfel încât să avem timp între pași pentru a analiza impactul ridicării restricțiilor. Premierul a fost clar că este o foaie de parcurs prudentă, dar dorește ca aceasta să fie ireversibilă”, a precizat purtătorul de cuvânt al premierului britanic.

Europa, la un pas de colaps la al treilea val al pandemiei COVID. Mai multe ţări sunt aproape de maximul istoric!
În perioada martie 2020 – martie 2021 omenirea a traversat deja două valuri pandemice şi se află deja pe creasta celui de-al treilea val de coronavirus, chiar dacă în România acesta se întrevede oarecum timid. Deocamdată cifrele vorbesc în locul realităţii, dar probabil că în scurt timp românii vor resimţi fizic această nouă creştere, care va fi tradusă de autorităţi prin noi restricţii.

În intervalul 1-8 martie 2021, în România s-au înregistrat 28.569 de cazuri noi de infecţie cu coronavirus, în creştere cu aproape 6.000 faţă de săptămâna anterioară (22.761). Cele mai multe cazuri în 24 de ore de la debutul pandemiei în România s-au înregistrat la 18 noiembrie 2020, respectiv 10.269, dar nu puţini sunt specialiştii care spun că în câteva săptămâni vom reveni la aceste cifre, în condiţiile în care tendinţa este de creştere. Nu mai departe de duminică a fost semnalat cel mai mare număr de infectări zilnice după data de 4 ianuarie.

Şi la nivel mondial, numărul infectărilor cu noul coronavirus este în uşoară creştere faţă de săptămâna anterioară, fapt care a determinat guvernele să aplice noi restricţii. Ultima pe listă este Ungaria, unde şcolile, grădiniţele şi magazinele neesenţiale au fost închise începând de luni, ca parte a noilor restricţii instituite pentru a frâna ceea ce autorităţile de la Budapesta consideră a fi al treilea val al pandemiei de COVID-19. Învăţământul primar se va desfăşura cel puţin o lună numai online, la fel cum se desfăşoară din noiembrie cel secundar şi universitar. Cât despre comerţ, este permisă funcţionarea doar a magazinelor cu produse de bază, precum supermarketurile, farmaciile sau benzinăriile, printre altele. Folosirea măştii este obligatorie în toată ţara şi este menţinută interdicţia de circulaţie nocturnă, între orele 20:00 şi 05:00.

Ungaria, ţară cu circa 9,7 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele şapte zile în medie 5.113 noi cazuri de COVID-19 şi 133 de decese pe zi. De asemenea, într-o altă ţară vecină, Ucraina, a început al ”treilea val” al pandemiei, declara joia trecută premierul Denis Şmigal, care avertiza că ar putea fi reinstituită o carantină strictă.

Şi în Polonia media de infectări a ultimelor zile este de aproximativ 15.000 de cazuri, fapt care a determinat guvernul de la Varşovia să impună noi măsuri restrictive, cum ar fi noi reguli de purtare a măştii (polonezii nu mai pot folosi eşarfe, bandane şi viziere din plastic în loc de măşti pentru a-şi acoperi faţa), dar şi reguli mai stricte de trecere a frontierei. În acelaşi timp şi Cehia înregistrează niște recorduri aproape istorice, în data de 3 martie, cu 16.769 de cazuri apropiindu-se periculos de vârful pandemic atins în 7 ianuarie, potrivit datelor worldometers.info

blank